Sika Pyroplast T primer – Protectie la foc

Strat de acoperire peste o acoperire existenta. Daca lemnul a fost tratat anterior este necesara folosirea produsului Sika Pyroplast Wood T Primer. Acesta se foloseste ca amorsa pentru sistemul Sika Pyroplast Wood. 5kg.  
291,05 RON
cu TVA
Cantitate
Nu sunt suficiente produse in stoc

  • Politica de securitate (editeaza cu modulul Reasigurare pentru clienti) Politica de securitate (editeaza cu modulul Reasigurare pentru clienti)
  • Politica de livrare (editeaza cu modulul Reasigurare pentru clienti) Politica de livrare (editeaza cu modulul Reasigurare pentru clienti)
  • Politica de returnare (editeaza cu modulul Reasigurare pentru clienti) Politica de returnare (editeaza cu modulul Reasigurare pentru clienti)

Product Description

Acoperire pe baza de apa, folosita ca protectie antifoc pentru lemn, destinata exclusiv utilizarii la interior. Sika® Pyroplast® Wood T este o acoperire antifoc pe baza de apa, transparenta, care sub efectul caldurii genereaza un strat termospumant ce asigura protectie la raspandirea flacarii si intarzie arderea lemnului si a produselor derivate din lemn.

Domenii de utilizare:
Reducerea riscului de incendiu prin reducerea inflamabilitatii lemnului de esenta moale si tare cu grosimi > 10 mm si a altor derivate din lemn (placaj, PAL, placa de izolatie din fibra lemnoasa, placa aglomerata) placi si elemente din furnir cu grosimi > 12 mm. Izoleaza impotriva caldurii, previne propagarea focului si raspandirea flacarii si diminueaza temperatura gazelor rezultate in timpul arderii.

Sistemul de acoperire:
1. Sika® Pyroplast® Wood T Primer (optional). Se aplica doar daca exista o acoperire anterioara.
2. Sika® Pyroplast® Wood T: Acoperire intumescenta-protectia propriu-zisa.
3. Sika® Pyroplast® Wood Top T: Strat final obligatoriu de sigilar.

Consumul de material:
1. Sika® Pyroplast® Wood T Primer (daca este necesar): 60gr./m².
2. Sika® Pyroplast® Wood T – Clasa lemnului D > 12 mm: 300gr/m² sau – Clasa lemnului D > 10-12mm: 350g/m².
3. Sika® Pyroplast® Wood Top T: 50g/m².

Pregatirea suprafetei:
Suprafata trebuie sa fie uscata, fara impuritati, praf, uleiuri, ceara, grasimi, rasini etc. Acoperirile existente ce nu sunt aderente, trebuie complet indepartate fie cu solutii de curatare pe baza de solventi sau mecanic prin frecare. Suprafetele care au fost tratate cu acoperiri nerezistente la acizi sau agenti de demulare ca de ex.: acoperiri ce contin var, creta sau pigmenti pe baza de sulfat de bariu si sulfura de zinc trebuie complet indepartate. Suprafetele din lemn cu grad de absorbtie redusa se vor smirghelui cu hartie abraziva (glass papier). Continutul de umiditate al lemnului trebuie sa fie < 15%.

Metoda de aplicare:
Cu ajutorul aplicarii prin pulverizare se obtin efecte estetice deosebite. Grosimea de strat dorita se obtine cel mai usor cu ajutorul pompei airless. In cazul aplicarii cu trafaletul sau pensula este posibil sa mai fie necesare alte straturi pentru obtinerea grosimii dorite, in functie de tipul constructiei, conditiile de la fata locului, nuanta de culoare, etc.

Aplicarea sistemului Sika® Pyroplast®
Sistemul de protectie Sika® Pyroplast® este destinat exclusiv pentru aplicatii la interior si se caracterizeaza prin: •transparenta ridicata – pastreaza vizibila nuanta lemnului original
•emisii de compusi organici volatili(COV) < 500 g/l
•economie – consumuri mici de material.
Sistemul de protectie la foc pentru lemn, Sika® Pyroplast® Wood T este compus din trei straturi transparente: un primer, stratul de protectie propriuzis, termo-spumabil si un strat final de acoperire mat.

1.Aplicarea Sika® Pyroplast® Wood T este extrem de usoara si se poate face manual sau prin pulverizare, caz in care, este imperativ necesar sa consultati fisa tehnica a produsului.
2.Suprafetele de lemn trebuie sa fie curate, fara praf, grasimi, uleiuri, rasini si alte contaminari sau impuritati.
3.Suprafetele putin absorbante, care au natural pori inchisi sau structura foarte densa, trebuie pregatire prin slefuire manuala cu hartie abraziva.
4.In cazul in care, lemnul este deja tratat cu produse speciale impotriva daunatorilor (carii de lemn, ciuperci, mucegaiuri, insecte) se recomanda aplicarea produsului Sika® Pyroplast® Wood T Primer, peste care se va aplica ulterior protectia la foc propriuzisa: Sika® Pyroplast® Wood T.
5.Sika® Pyroplast® Wood T se aplica cand primerul este uscat.
6.Din considerente functionale si estetice, este recomandat ca aplicarea sa fie realizata in doua straturi. Al doilea strat se aplica dupa uscarea primului strat, iar consumul total necesar este de 300-350 g/m².
7.Pentru ca protectia la foc sa fie completa, este necesara aplicarea unui strat final din produsul Sika® Pyroplast® Wood Top T.
Fisa Tehnica

 

Referinte specifice